Vabljeni na Slovenski veterinarski kongres

Objavil:
V skupini:
Všečno:
Ni všečno:
Datum objave:
20 mar. 2019

Spoštovani,

ponovno vas vabimo, da se udeležite Slovenskega veterinarskega kongresa ter seminarjev in delavnic v okviru kongresa. Glavna tema bo medicina malih živali. Kongres bo potekal v kongresnem centru Bernardin v Portorožu od 4. do 6. aprila 1919.

Več informacij in možnost prijave najdete na spletni strani: https://vetkongres.si/

Spodaj lahko preberete nekaj  podrobnosti o stomatološkem in ortopedskem seminarju, ki še nista zasedena.
 
Lep pozdrav in na svidenje na kongresu
 
Predsednik SZVMŽ
Milan Matko, dr.vet.med., spec. za med. psov in mačk


STOMATOLOGIJA

Pregled ustne votline in živčni bloki
3. april 2019, Ljubljana

Na tej 3-urni popoldanski delavnici se bodo slušatelji naučili pravil natančnega pregleda ustne votline, prav tako pa bodo osvojili tehnike lokoregionalne anestezije; oboje je izjemnega pomena za ustrezno oskrbo stomatoloških pacientov. Delo bo potekalo na kadavrih, tako da bodo znanja takoj prenosljiva v klinično prakso za dodano vrednost »vsakodnevnih« storitev.

Delavnico bo vodila Ana Nemec, zaradi mednarodne udeležbe pa bo delavnica potekala v angleščini.

Koga naj pokličem ... stomatologa, oftalmologa ali intenzivista?
4. april 2019, Portorož

Na 3-urni popoldanski delavnici se bodo udeleženci ob kliničnih primerih pogovarjali s tremi specialisti o pristopih k zdravljenju različnih poškodb in bolezni maksilofacialne regije in glave pri psih in mačkah.
Da bi bila interaktivna delavnica karseda praktična, vas vabimo, da do 10. 3. 2019 pošljete svoj klinični primer (Luka.Milcinski@vf.uni-lj.si) v sklopu navedene tematike, kjer ste naleteli na težave ali zaplete pri diagnostiki in/ali zdravljenju in bi vas zanimalo mnenje kolegov. Primer bodo predstavili predavatelji, da zagotovimo anonimnost.

Primer naj bo v obliki PowerPoint (do 6 prosojnic) in naj vsebuje:
1. podatke o pacientu
2. anamnezo
3. podatke kliničnega pregleda in dodatnih preiskav
4. potek zdravljenja in končni izid zdravljenja (po želji)

Diskusijo bodo vodili Ana Nemec, Marko Pipan in Tadej Zemljič. Zaradi mednarodne udeležbe bo diskusija potekala v angleščini.

Predavatelji

Doc. dr. Ana Nemec, dr. vet. med., DAVDC, DEVDC
Ana Nemec je diplomirala leta 2004 na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani in nato nadaljevala z multidisciplinarnim podiplomskim študijem biomedicine na Univerzi v Ljubljani. Doktorica znanosti je postala leta 2009, leta 2012 pa je uspešno zaključila 3-letno specializacijo s področja stomatologije in oralne kirurgije na Univerzi v Kaliforniji, Davis, ZDA. Leta 2013 uspešno opravila mednarodni specialistični izpit in postala Diplomatka Ameriškega kolegija za veterinarsko stomatologijo (Dipl. AVDC) ter bila isto leto sprejeta tudi v Evropski kolegij za veterinarsko stomatologijo (Dipl. EVDC). Ana je aktivna v številnih svetovnih združenjih s področja veterinarske stomatologije, je tudi pridružena urednica in recenzentka v mednarodnih znanstvenih in strokovnih revijah ter avtorica več znanstvenih in strokovnih člankov. Poleg skrbi za zdravje zob in ustne votline predvsem psov in mačk pa je Anina strast poučevanje veterinarske stomatologije.

Marko Pipan, dr. vet. med., DACVECC
Po opravljeni diplomi na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani je Marko Pipan nadaljeval s kliničnim podiplomskim izobraževanjem na Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Utrechtu in Univerzi v Pensilvaniji. Po končani 3-letni specializaciji iz urgentne in intenzivne medicine malih živali v ZDA in opravljenem mednarodnem specialističnem izpitu je leta 2011 pridobil naziv Diplomata Ameriškega kolegija za urgentno in intenzivno medicino (Dipl. ACVECC). S tem je postal eden prvih mednarodno priznanih specialistov iz klinične veterine malih živali v Sloveniji. V zadnjih letih je bil Marko aktiven kot klinik, svetovalec in predavatelj s področja   urgentne in intenzivne medicine psov in mačk v Sloveniji, Angliji, Maleziji, Nemčiji in Avstriji. Leta 2016 je v sodelovanju z Evropskim veterinarskim združenjem za urgentno in intenzivno medicino kot predsednik lokalnega organizacijskega odbora organiziral letni kongres združenja v Ljubljani. Markov glavni interes so travmatizirani pacienti, respiratorne motnje, šokovna stanja vseh etiologij, intoksikacije, akutne nevrološke motnje in ostala kritična stanja.

Tadej Zemljič, dr. vet. med., DECVO
Tadej Zemljič je diplomiral leta 1996 na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani. Od nekdaj ga je zanimalo področje veterinarske oftalmologije. Znanja s področja veterinarske oftalmologije je pridobival na veterinarskih fakultetah na Dunaju, v Leipzigu in Utrechtu ter v ZDA na veterinarskih fakultetah Columbia v zvezni državi Missouri, Raleigh v Severni Karolini in Columbusu v Ohiu ter na zasebni veterinarski oftalmološki kliniki v San Franciscu v Kaliforniji in v mestu Greensboro v Severni Karolini. V letih od 2008 do 2011 je opravljal specializacijo v okviru Evropskega kolegija veterinarskih oftalmologov (European College of Veterinary Ophthalmologists) na veterinarskih fakultetah v Zurichu, Columbusu v Ohiu v ZDA ter na zasebni specialistični veterinarski kliniki v Chemnitzu v Nemčiji. Marca leta 2012 je opravil specialistični izpit in pridobil naziv Diplomat of European College of Veterinary Ophthalmologists.


Predkongresni dan ORTOPEDIJA

Rdeča nit letošnjega seminarja so nujna stanja v humani in veterinarski travmatologiji. Del seminarja pa bo potekal interaktivno s predstavitvijo različni ortopedskih primerov (vsi udeleženci so vabljeni, da predstavijo svoje primere)

Seminar bodo povezovali mednarodno priznani predavatelji:

dr. Drago Brilej, dr. med., specialist splošne kirurgije in travmatologije, predstojnik Travmatološkega  oddelka Splošne bolnišnice Celje in AO predavatelj,

Brin Štabuc, dr. med., specialist travmatologije, Klinični oddelek za Travmatologijo, Univerzitetni Klinični Center Ljubljana. Študij na MF koncal 2008, od 2009 zaposlen na Travmatološki kliniki UKC LJ, specialistični izpit iz travmatologije naredil 2016. Sedaj se večinoma ukvarja s športnimi poškodbami in poškodbami spodnje okončine.

dr. Nikola Katić,dipl. ECVS; je diplomat Evropske akademije veterinarskih kirurgov. Leta 2002 je diplomiral na  Veterinarski univerzi na Dunaju, kjer je dokončal tudi doktorsko disertacijo in ECVS rezidenčni program. Je avtor in soavtor veliko različnih publikacij s področja kirurgije malih živali.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77026

Omejitev znakov 400